Ez a termék elkelt. Hasonló tétel kereséséhez használja a keresőt vagy tekintse meg a kapcsolódó hirdetéseket.

Múzeumi igazolással Paál László : Barbizoni erdőrészlet magán gyűjteményből !

Munkácsy Mihály közeli Baratja !

Szeretné megtekinteni mennyiért kelt el?
Az eladási ár megtekintéséhez jelentkezzen be vagy regisztráljon.

Más tárgyak eladási ára is érdekli? Lépjen az Archív Katalógus oldalra.
Eladás ideje: 2024. máj. 07. 18:57

Garancia: 30 nap  
Az eladó szerint ajándéknak is kiváló.
Aukció részletei
Licitek száma: 11 licit
Termék információk
Feltöltés ideje: 2024. május 02.
Termékkód: 5811919
Megtekintések: 476
Megfigyelők: 10
Eladó adatai

Gold008 (717)    
Fejér megye

Hitelesített felhasználó

Válaszadás: 100%-ban1 perc alatt
Pozitív értékelések: 94.44%
Utolsó belépés: Tegnap, 19:25
Regisztráció: 2020. április 20.
Miért választják a vásárlók a Galéria Savariát?
Tudja meg, milyen lépésekkel tesszük biztonságosabbá és kényelmesebbé online piacterünk használatát. Részletek
Az eladó eredetiként jelölte meg az alkotást, amelyre 30 nap pénzvisszafizetési garanciát vállal. Az eladó állítása szerint az eredetiséget szakértő is megerősítette.
Téma:emberek
Technika:olaj
Hordozó:vászon
Legnagyobb méret:nagy (80 cm-től)
Szignó:szignózott
Állapot:korának megfelelő
Eredetiség:eredeti
Pénzvisszafizetési garancia az eredetiségre:igen
Eredetiségét szakértő megerősítette?:igen

Eladó magán gyűjteményből gyönyörű hangulatú L.de Paál László festményem ! Az aukcióra bocsájtot festmény egy erdei tájat ábrázol , a két oldalt álló fák között egy egyenes erdei út vezet a távolban elhelyezkedő napfényes gyönyörű rétre ! A ritkás aljnövényzetű , fűvel borítót utat néhol sziklák , nagyobb kövek törik meg . Az út jobb oldalán három férfi alak erdei munkát végez : fát vág illetve ágakat gyűjt ! A műtárgy állapota jó , sérűlések a képen feltüntett állapotot tükrözi , a bal oldalon alul olvasható szignatura ( L. de Paál ) . A festmény hátoldalán , a kereten sérült , ragasztással rögzített franciai múzeumi cédula látható ami eredetiséget feltételez és megadja a mű nevet ( László de Paál ) címet : ( Foret de Barbizon ) technikáját anyagát , készítés helyét és pontos idelyét 1876 …. A festmeny témája nyugodt , az ókori szerzőkre és holland festőkre visszaeredetheztető , természeti táj amely pontosan illeszkedik Paál László (1846-1879) életművébe .. a Megfestett táj a természet békés , hívogató oldalát mutatja , ahol a nehéz fizikai munka végzése is keretet kap és az mintegy részét képezi a természetnek . Paál esetében a természetben egy út van , a ligetes barátságos sétáé , és nem kell egy utelágazásnál választani , a nehéz sűrű járhatatlan és a könnyű szerethető táj között . Paál fő műveit 1875 után alkotta meg : a szabadban < Plein air > festett képein barbizonak elveit követe . Paál hátramaradt műveit ( mintegy hetven festményt ) halála után egy évvel -1880 áprilisában árverezték el Párizsban ! Az aukcióra bocsájtot festmény komoly szakértői véleménnyel rendelkezik , ellenkező más szakértők véleményét nem fogadok el múzeumi bírálattal számlával , igény esetén adás vételi szerződéssel kerül at adásra . Családi tulajdonba van közel 50 éve .. Szívből gratulálok a nyertesnek több mint 700 kedves vásárló igazol benünket üdv : Gold008 kérem az adás vételt 3 napon belül rendezünk mélységes tisztelettel köszönöm , hogy figyelmet ránk fordította a festmeny merete : 90x69 cm kerettel együtt !

kiegészítve: 2024. 05. 02. 22:35

Festmény mint befektetési eszköz, avagy a XXI. század csúcsbefektetése ? Kérem olvassa el …

A művészet és a pénz mindig is egy párt alkottak és bizony festményekbe fektetni sem új keletű dolog, de csak az utóbbi 15-20 évben került pénzügyileg is ennyire előtérbe ez a terület. Ekkor születtek meg ugyanis a tőzsdeindexhez hasonló műkincspiaci indexek, grafikonok, elemzések, modern aukcióelméleti stratégiák, festménybefektetési alapok és vált általuk a modern kortárs művészet a világ legújabb luxus márkájává.

Az, hogy ilyen ütemben növekszik a festményekbe történő befektetések aránya, annak egyik fő oka a 2008-as és az azt megelőző világgazdasági válságok okozta sokk volt és az abból való tanulás, ami az okosabb emberek nyelvére lefordítva így szól: “Tilos” tőzsdébe fektetni! Ha a 2008-as világválság nem tudta megértetni az emberek többségével a megtakarítások szükségességét, akkor ez a világjárvány már ráfogja kényszeríteni az embereket, hogy sürgősen átgondolják megtakarítási, befektetési szokásaikat. Ennek a villámként becsapott világjárványnak és a ma még felmérhetetlen gazdasági következményeinek a legfontosabb tanulsága a jövőre nézve nem más, mint a tartalékok képzése. Ezt nem csak az egyéneknek, családoknak kell megtenni, de a kis- és középvállalkozásoknak is. Ezzel kapcsolatban lenne 2 tanácsunk:

minimum 6-12 hónapra elegendő vésztartalék képzése rövid időn belül készpénzben, a jövőbeni majdan kieső bevételek pótlására, továbbá

minimum negyedévente, kizárólagosan számlásan, hivatalos, hivatásos műkereskedőktől, galériástól megvásárolni egy vagy több kvalitásos festményt, műalkotást; lehet akár csak grafika vagy sokszorosított grafika is, lényeg, hogy váljon életük részévé a szép és eredeti kézimunkák gyűjtése, vásárlása, azaz pénzük műtárgyakba tudatosan történő befektetése.

Legalább olyan hiba az is a mai világban, hogy csak parkoltatjuk a pénzünket és olyan befektetési formát választunk, amin nem keresünk szinte semmi plusz pénzt sem. Az idősebb generáció, közülük is főleg azok, akik “mindennek tudják az árát, de az értékét semminek” még foggal-körömmel ragaszkodnak pl. az évekre lekötött bankbetétekhez mint befektetési formához; pedig az ma már minden, csak nem jó befektetés! Ott esélyük sincs arra, mint a festményvásárlások esetében, hogy a befektetett pénzüket akár rövid időn belül meg is többszörözzék, mivel nem ritka az, hogy anno potom pár százezerért megvásárolt műalkotások 10 és 100 milliókért kelnek el aukciókon – egy életre gazdaggá téve ezzel volt gazdájukat!

A pénzügyi piacok nyugtalansága, kiszámíthatatlansága, a világpolitika, továbbá a nagyon alacsony banki kamatok miatt egyre nőtt már eddig is az érdeklődés nemzetközi, valamint hazai viszonylatban is a műtárgyak és azon belül is főleg a festmények iránt. Az elmúlt 100 év viharos időszakaiban az egyik legstabilabb befektetési eszköznek bizonyult az aranyhoz hasonlóan a festmény, amit várhatóan a mostani világjárvány okozta recessziós időszak is igazolni fog!

A készpénztartalékok, legyen az bármennyi is elfogyhatnak egyszer és akkor bizony nem sok lehetőség adódik, amennyiben nem tartozott pénzügyi szokásaink közé a több lábon állás, futhatunk kölcsönért a bankba vagy a családtagokhoz, esetleg barátokhoz, ami nagyon megalázó tud lenni, főleg ha nem is kapunk. Vagy ott egy másik, kellemesebb megoldás, persze ha anno gondolkodtunk előre is és megtakarításaink egy részét tudatosan mobilizálható befektetésekbe helyeztük, mégpedig hogy gyorsan pénzzé tesszük pl. arany befektetéseinket, vagy eladunk egy-egy kvalitásos darabot a festménygyűjteményünkből, esetleg más egyéb tulajdonunkat képező műtárgyat. Lehet bármekkora válság is a világban, mindig lesz egy befektető, akinek lesz arra pénze, hogy ezeket gyorsan megvegye tőlünk és ezzel megoldódjon a pénzügyi problémánk! Tehát egyáltalán nem véletlen, hogy már a válságokat megelőzően is a világ legismertebb gazdasági, pénzügyi szakértői tanácsát megfogadva, drasztikusan megnő a kereslet a világban az arany és a műkincsek, ezen belül is főleg a festmények iránt.

Minden kornak megvan a maga, korszerű üzlete és befektetési lehetősége, amit időben észre kell venni, meghallani az idő szavát ebben a rohanó, globalizált világban és persze azt is, ha már valami nem működik, és javításra szorul vagy bezárásra. Amennyiben Ön nem vette volna még észre, akkor időben szólunk, hogy ennek a kornak az egyik top kategóriás üzlete nem más lesz, mint maga a festménybefektetés! Fektessen be Ön is, ne halogassa, mert ma még viszonylag olcsón lehet nálunk képeket vásárolni, de ez nem lesz így sokáig; el fognak szabadulni az árak és bánni fogja, hogy nem lépett időben! Fontos a nyitottság az új dolgokra, mert higgyék el, egyáltalán nem biztos az, hogy amit a másik csinál vagy csinálni akar és amiről mi még nem rendelkezünk kellő információval az eleve csak rossz lehet, és nem lehet az akár járható út számunkra is! Minden azt támasztja alá, hogy szerencsére még mindig ezer számra lehetnek magyar otthonokban is olyan híres művészektől származó műalkotások, amelyeket elveszettnek hisznek vagy még nem fordultak meg a műkincspiacokon az elmúlt 50-100 évben. Többet ne higgyék el, amikor azt mondják Önöknek, hogy Magyarországon nem található igazán nemzetközi szinten is komolynak mondható alkotás, mert igenis vannak és folyamatosan fel is bukkannak.

Íme erre egy tanulságos példa: Pintér Gyula ismert műgyűjtő, vállalkozó elhíresült siker sztorija. Egy átlagos pécsi otthon falán vagy 50 évig lógott egy kép, amiről csak annyit tudtak a tulajdonosai, hogy nagyon régi és nagyon kvalitásos munka. Azért került eladásra, mert a tulajdonosoknak nagy szükségük volt 2,5 millió forintra. Szerencsétlenségükre fogalmuk sem volt róla, hogy egy valóságos kincs volt a birtokukban. Majd miután később aukcióra került ez a kép, már sejteni lehetett, hogy itt nem egy átlagos képről van szó, hanem akár bizony maga Tiziano Vecellio (1490-1576), a reneszánsz egyik legnagyobb festőjének munkájáról is beszélhetünk. Így vásárolta meg a képet 2005-ben 140 millióért Pintér Úr, majd vizsgálat vizsgálatot követett, mikor is bebizonyosodott, hogy a világ egyik legismertebb művészének munkáját birtokolja, és amit hamarosan tovább is adott, persze pici haszonnal megtoldva a magyar államnak, cirka 4,5 milliárd forintért. (A teljes történetet elolvashatja itt.)

Azt viszont nyugodtan elhiheti, látva a fent említett példát is, hogy kincsek akár az Önök otthonában is lehetnek! Szakértők szerint és a nemzetközi trendeket lekövetve kijelenthető, hogy várhatóan a jövő műtárgypiacának új sztárjai lesznek hazánkban az örök sztárok, a klasszikusok műalkotásai mellett a 70-80-90-es évek kortárs alkotásai, továbbá a ma még mostohagyerekként kezelt grafikák és a sokszorosított grafikák is, mint rézkarcok, linómetszetek, litográfiák stb. Ha az itt leírtak után is, a régebbi infók, beidegződések miatt zöldfülűnek érzi még magát a műkincspiacon való befektetéshez, vagy hogy befektetési tanácsadóként ezzel foglalkozzon, esetleg mindkettő, kérjük ne tegye! Higgye el, ez igen is járható út az Ön számára is, és ha megszívleli az általunk leírtakat, akkor sikeres lehet ezen a pályán, üzleti szegmensben is!

Sok sikert és gazdagságot kívánunk!

Garanciális feltételek

Garancia: 30 nap  

Fizetési opciók

Banki előre utalás

Szállítási opciók

Szállítás innen: Magyarország
Feldolgozási idő: 1-2 munkanap
Postázás törékenyként 5000 HUF
Külföldi szállítás
Bárhova 5000 HUF

Mások ezeket keresték még